Saturday 28 May 2011

Komt de Yamaha Tesseract er dan toch?

Yamaha Tesseract concept motor
Reeds op de Tokyo Motor Show van 2007 pakte Yamaha uit met deze vreemde vierwieler voor. Of dit concept een motorfiets is, daar kan flink over gediscussieerd worden. Het ding ziet er alleszins "moto" uit, maar het heeft dus vier wielen.

In elk geval is er goed nieuws voor de fans, uit een aantal recente patent aanvragen blijkt dat Yamaha effectief aan het werken zou zijn aan. Mits enkele aanpassingen dat wel, maar een en ander laat vermoeden dat deze vierwieler ooit op de markt komt. De vraag is natuurlijk hoe zo'n machine, die wegens haar vier wielen als een auto beschouwd zou worden, door de homologaties zou kunnen geraken. Afwachten maar, en ondertussen genieten van deze studie:

Thursday 26 May 2011

Ride To Work Day 2011 - 20 juni 2011

moscow_jam
Wat files betreft zijn we in Nederlande en België flink verwend, maar ook elders ter wereld koppelen motorrijders het praktische aan het aangename en rijden ze met de motor of scooter naar het werk. In de Verenigde Staten organiseren ze daarom jaarlijks een "Ride To Work Day", dit jaar op 20 juni. Een extra reden om die dag zeker het stalen ros tussen de ingeblikte automobilisten te sturen.
ride-to-work-day-2011

Sunday 22 May 2011

Door Barcelona in een Ural sidecar

Tip voor wie deze zomer de vakantie in de buurt van Barcelona doorbrengt, maar de motor heeft thuisgelaten. Brightside laat je Barcelona ontdekken op een bijzondere manier, met name vanuit een Ural sidecar combinatie. Zelf sturen mag spijtig genoeg niet, maar dat geeft je des te meer tijd om te genieten van deze prachtige stad. Meer informatie ridebrightside.com

Hierbij alvast een voorsmaakje:

Discover Barcelona on a classic sidecar motorcycle from BrightSide Barcelona on Vimeo.

De Mototravel.be nieuwsbrief: registreer en ontdek nieuwe routes

Twee nieuwsbrieven in even veel weken, het is niet onze gewoonte. De Mototravel.be nieuwsbrief verschijnt maximaal 10 in je mailbox. De perfect manier op bij te blijven met onze routes. Vorige edities gemist? Registreer nu!

- Bekijk hier de voorlaatste nieuwsbrief
- Lees hier de laatste editie
- Schrijf je in voor toekomstige nieuwsbrieven

Friday 20 May 2011

Na Faster nu Fastest, de nieuwe MotoGP documentaire

In "Fastest" volgen we het 2010-2011 MotoGP –seizoen.Ewan McGregor zorgt voor de nodige commentaar bij de documentaire. Je kan nu al je kopietje aan de kant laten leggen via deze site.

Electrische opvouwmotor de ideale oplossing voor de files?

Net als de robots uit de reeks 'Transformers' kan de Uno III Streetbike (U3) met een eenvoudige druk op een knop zichzelf veranderen van een conventionele motorfiets naar een eenwielig voortuig. Het voorwiel trekt zich terug tussen een gesplitst achterwiel.

Deze elektrische opvouwmotor haalt zo'n 55 km/uur in motor-modus, en 23 km/uur in opgevouwen vorm, het is dan ook eerder een soort scooter. Maar nu de ophanging op punt staat is het plan wel om de performantie op te trekken. Je kan drie tot vier uur doorrijden eer je aan een nieuwe oplaadbeurt toe bent.

De motorfiets wordt geproduceerd door Gulaks eigen bedrijf, BPG Motors en zal vanaf 2012 te koop zijn voor ongeveer 7.500 dollar (5257 euro).

Wednesday 18 May 2011

Fun met de scooter, niet thuis proberen

Nog meer Yamaha op de Bikers' Classics op het circuit van Francorchamps

Percy Tait & Phil Read
50 jaar geleden stonden voor het eerst twee jonge Japanse piloten aan de start van de Grand Prix van Frankrijk aan het stuur van de prototypes 125 en 250cc tweetakt, geproduceerd in de startende fabriek van Yamaha. Een halve eeuw later brengt de Bikers’ Classics op het circuit van Francorchamps hulde aan de Japanners, op exact de plaats waar in 1963 het eerste succes werd gevestigd in een lange reeks.

Uiteraard zijn er opnieuw de parades waar je de verschillende grote kampioenen zal kunnen bewonderen op de machines die met zorg en liefde worden voorbereid door het Yamaha Classic Racing Team van Ferry Brouwer, maar daarnaast komt er ook een uitzonderlijke tentoonstelling, met foto’s, souvenirs, en trofeeën, maar zeker ook met de motoren die de geschiedenis van Yamaha in de verf zetten.

Yamaha Motor Europe, Yamaha Motor Japan, en ook enkele privé-verzamelaars brengen de originele machines van Phil Read (66 & 65), Bill Ivy (65), Kent Andersson (72), Jarno Saarinen (72), Giacomo Agostini (74 & 75), Steve Baker (77), Kenny Roberts (78), Eddy Lawson (84), Carlos Lavado (85), Luca Cadalora (89), Wayne Rainey (92 & 93), Norick Abe (2001), Max Biaggi (2002) ou encore la M1 de Valentino Rossi (2002) en de Jorge Lorenzo (2010).

Saturday 14 May 2011

50 jaar Yamaha Motorcycle Racing: Yamaha YZR-M1 WGP50th Anniversary Edition binnenkort in Assen

Yamaha YZR M1WGP50th Anniversary Edition in Assen
Yamaha racet al een halve eeuw mee en niet zonder succes. En ze vieren dat ten volle! Ter gelegenheid van de 50 jaar successen wordt het Yamaha Factory Racing team in een nieuw kleedje gestoken. De "YZR-M1 WGP50th Anniversary Edition" zal te zien zijn op de TT van Assen en de Laguna Seca races. Regerende MotoGP wereldkampioen Jorge Lorenzo en de "Rookie van het jaar 2010" Ben Spies zullen de special onthullen op een evenement op woensdag 22 juni in de buurt van het circuit van Assen.

Er werd voor de gelegenheid een speciale website gebouwd, zeker een bezoekje waard voor de liefhebbers.

Hierbij alvast een voorsmaakje, klik door voor meer foto's van de Yamaha YZR-M1 WGP50th Anniversary Edition.
YamahavYZR-M1 WGP50th Anniversary Edition binnenkort in Assen

Routes in Frankrijk: de Ardèche Special

Frankrijk is met afstand het populairste motorland voor Belgen en Nederlanders. De talloze Chambre d'Hotes zijn daarbij in veel gevallen een ideale uitvalsbasis. In samenwerking met Domaine de l'Amiral (motorrijden.fr) vind je hier zes schitterende motorroutes in de Ardèche. Een volle week stuurplezier in "La Douce France"!
Wie nog niet helemaal overtuigd is kan alvast in sfeer komen met dit filmpje:

Thursday 12 May 2011

Fun met motorhelmen

Vind je je helm eigenlijk ook maar een saaie bedoening, of erger nog, rij je rond met een platgewaaide hanekam op je kanis? Dan vind je hier zeker inspiratie om je helm te pimpen in de stijl van een van je favoriete action hero's. Iron Man of Transformers, of toch maar liever cookie monster, op dit YouTube kanaal over custom helmen vind je ze allemaal.

Hieronder alvast een voorsmaakje.

Wednesday 11 May 2011

Begrafenis in biker style, en snel!

Monday 9 May 2011

Deel twee van de Andalusië motortrip

Deel twee van de motortrip door Andalusië staat online!

Geniet van een zorgenloze motor rit van Cordoba naar Antequera. Van de historisch stad Cordoba door het Andalusische platteland naar Antequera rij je door een gebied dat weinig door toeristen bezocht wordt. Rivieren, beken en meren zijn de leiddraad van deze route die je naar verassende plekken brengt weg van de platgetreden paden in Andalusië.

IMG_0692

Gespot: Motoren uit de tweede wereldoorlog

Op 7 en 8 mei werd Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen overspoeld door een groep wereldoorlog twee fans. Mototravel wist een paar leuke old timers te spotten. De mythe van de knappe verpleegsters werd ter plekke meteen ook ontkracht.
IMG_1323IMG_1329IMG_1327IMG_1328