Tuesday 28 June 2011

Moto's doen het alleen: een bijzondere motorcrash op Magny-Cours.

Tijdens het promosport kampioenschap op het circuit van Magny-Cours crashen twee piloten en de motoren maken vervolgens zelf een dansje. De rijders kunnen er niet mee lachen want elke kans op succes in de race was na dit te lang oponthoud verkeken.

Leuke iPhone applicatie voor motorrijders

Handige iphone applicatie voor motorrijders, spijtig genoeg enkel verkrijgbaar in de US app store, dus nog even wachten tot een Belgisch (Europees) bedrijf iets gelijkaardigs uitbrengt. Het mototravel.be team staat alvast te springen om zo iets te ontwikkelen.

iphone app voor motorrijders 1 iphone app voor motorrijders 2
iphone app voor motorrijders 3 iphone app voor motorrijders 4

Sunday 26 June 2011

Retro Biker Juli 2011

retrobiker-juli2011jpg
De nieuwe retro-biker ligt bij de drukker, abonneer je nu nog en lees onder meer:
• De verzameling van Jawa-fan Willy De Hoog
• Baudouin de Ville maakte een strip over de GP-races van de jaren zestig en zeventig
• Terugblik Trofee der Naties Lommel 1981: de Amerikanen komen
• Uit het fotoalbum van Retro-Biker-lezers
• Mijn motor en ik: de Zündapp 600 van Gaston Verhaegen
• Impressies van klassieker-evenementen in het voorjaar
• Rij-indrukken van neo-retro-motoren van Moto Guzzi, Kawasaki en BMW

Monday 20 June 2011

Schouppe zorgt voor veiliger motorrijden (grapje)

Keira Knightley in The Avengers in beschermend catsuit
Het zat er al een tijdje aan te komen, onze Staatssecretaris voor Mobiliteit wil het motorrijden veiliger maken en heeft daartoe een reeks zinloze regeltjes gelanceerd. Voor de details kan U terecht in het staatsblad, wij zorgen voor een kleine bloemlezing van de meest opvallende van deze despotische bedenksels:

Vanaf September mogen we met z'n allen niet langer onze zoon of dochter van minder dan 8 jaar achter op de motor meenemen. Of er gevallen bekend zijn van verkeersslachtoffers die in zo'n situatie gevallen zijn is niet duidelijk. Maar wij hebben het idee dat het 's morgens met de fiets naar school gaan rijden in veel gevallen veel gevaarlijker is een ritje waarbij je pagadder stevig ingepakt achter op de motor zit. Zullen we meteen ook de fiets verbieden onder de 8 jaar?

Door de file filteren wordt nu ook in de wet vastgelegd. Dat zou een goede zaak kunnen zijn voor de rechtszekerheid van file-motards. Hoewel ik alweer geen weet heb van discussies omdat alle rechters weten dat dit gedoogd wordt. Maar die wet is er nu, alleen spijtig dat één van de criteria is dat je niet meer dan 20km/u sneller mag rijden dan de file (en ook niet sneller dan 50km/u zowieso). Hoe zowel de politie als de motorrijder die 20km/u gaan meten is niet duidelijk, misschien wordt dat een optie op de volgende generatie motorfietsen. Voorlopig dus ook een maat voor niets ...

En dan is er de "beschermende kledij". We kennen natuurlijk allemaal die zeldzame gek die in T-shirt in eerste versnelling naar 120km/u trekt in de hoop zoveel mogelijk afkeurende blikken te verzamelen. Daar worden mensen kwaad van, en hoe kan je beter stemmen ronselen dan kwade onwetende burgers een snoepje toe te gooien. De meeste motorrijders weten echter wat motorrijden inhoudt en kiezen steevast voor stevig schoeisel en passende kledij. Ondergetekende is ook het soort dat liever twee liter vocht uitzweet dan zijn lederen jas thuis te laten. Maar mag ik dat even zelf beslissen? Of moet ik voortaan op zondagmorgen het lederen pak in om met mijn 55 jaar oude scooter naar de bakker te tuffen?

Voor wie de wet op de beschermende motorkledij nog niet helemaal duidelijk was de essentie even op een rij gezet:
(klik om te vergroten)
beschermendekledij_shouppe.001

Tuesday 14 June 2011

De beroemde Ducati sound als ringtone

Ducati superbike ringtone
Ben gek van Ducati of is het gewoon te stil bij jou in de straat? Je hoeft nu zelf niet meer te investeren in zo'n Italiaanse bolide om van de sound te kunnen genieten want je kan nu de beroemde Ducati sound terugvinden op de site, en zelfs instellen als ringtone voor je GSM.

Download dan de sound van je favoriete duc als ringtone op Ducati.com.

Thursday 9 June 2011

Charley Boorman in Canada: Extreme Frontiers

Charley Boorman (remember "The Long Way Round", "The Long Way Down" en andere avonturen met Ewan Mc Gregor) staat vertrekkensklaar voor een nieuw motor avontuur. In een nieuw TV programma "Extreme Frontiers" verkent hij de verschillende Canadese provincies in 20 avonturen. Van een zeilen tussen ijsbergen in St. John's Newfoundland tot de geheime tunnels van Al Capone in Moosejaw, Saskatchewan, Charley gaat extreem.

We houden je op de hoogte van zijn avonturen, volg ons ook op
Twitter en Facebook.

Wednesday 8 June 2011

Business Bikers Forum: “Life and business without risks are likely to be unsatisfying, but without safety both are likely to be short”.

Business Bikers Forum 2011
Het Business Bikers Forum 2011 (vroeger Business Bikers Day heeft alvast een actueel thema uitgekozen: veiligheid. Voor wie deze organisatie nog niet kent, het Business Bikers Forum is een platform dat sinds 2008 bedrijfsleiders, ondernemers en zelfstandigen verenigt rond twee onderwerpen: aan de ene kant een bedrijfsthematiek en aan de andere kant hun passie voor motoren.

Het Business Bikers Forum 2011 zal het thema ‘Realizing the hard value of safety’ aansnijden.
Veiligheid wordt gedefineerd als het geheel van praktische en theoretische maatregelen die genomen moeten worden om voorspelbare ongevallen te voorkomen en de impact van onvoorziene incidenten tot het minimum ter herleiden.  Tegenwoordig krijgen alle aspecten van het persoonlijke en zakelijke leven met veiligheid te maken, of het nu gaat om personen, procedures, systemen, informatietechnologie of het milieu.

Uit ervaring weten dat dit evenement steeds interessant informatie en contacten oplevert, en vooral ook heel gezellig is. Inschrijven doe je hier.

Monday 6 June 2011

22ste Vlastreffen - 28 augustus 2011

vlastreffen2011
De 22ste editie van het Vlastreffen komt er aan en traditiegetrouw rijden de motoren weer uit voor het goede doel. De bepijlde route start aan Kinepolis Kortrijk, leidt tegen de middag naar de markt van Poperinge, om vervolgens verder te gaan naar Dadizele vanwaaruit in colonne terug naar Kortrijk gereden wordt.

Inschrijven kan de dag zelf bij het vertrek.

Wednesday 1 June 2011

De "Toys of the Fifties" rukken weer uit

toysofthe50s
Na twee jaren wachten, is het eindelijk terug zover. Juist …. noch het materiaal, noch de bestuurders van de scooters, worden er jonger op. Maar een nieuwe editie van de "Toys of the Fifties"-rondrit kon en mocht niet ontbreken. Na welgesmaakte starts te Brugge (2006) en Diksmuide (2009), keren de Toys voor de 8e editie terug naar het vertrouwde Damme als startplaats, met op het menu een heerlijke rit door het "Kreken natuurgebied".

Wanneer: Zondag 21 augustus 2011
Programma:
Inschrijvingsformaliteiten vanaf 9.00 uur te Damme op de Markt
Start van de rondrit om 11.00 uur
Lunch te Watervliet omstreeks 12.30 uur
Aanvang van de namiddag rit om 14.00 uur
Aankomst te Damme: omstreeks 17.00 uur

Heb je zelf een old timer uit de fifties, dan kan je inschrijven via toysofthe50s@hotmail.com.

Maar ook voor toeschouwers, met of zonder scooter, is dit een uniek schouwspel om 50 unieke scooters te zien rondtuffen. Zo zag het er uit twee jaar geleden in Diksmuide.


En dit was Brugge twee jaar geleden.